Celkový počet zobrazení stránky

piatok 19. októbra 2018

Maroko, typy, triky

Maroko môžeme považovať ako jednu z najbližších exotík, kam sa môžeme vybrať. Nachádza sa na dosah európskemu pobrežiu ale je veľmi odlišné od našej Európy. Maroko nám ponúka dokonalosť orientálnej predstavy, historických pamiatok, nádhernej prírody a skvelého jedla. Marakéš, Fez, slávna Casablanca, Atlas či Sahara. To všetko tu viete navštíviť v priebehu pád dní. Ak raz navštívite Maroko, určite si ho zamilujete.

Image result for maroco free photo


Čo ochutnať?

Marocká kuchyňa sa radí medzi najpestrejšie kuchyne celej Afriky a stačí chvíľka, aby ste si ju zamilovali. Používajú sa rôzne orientálne koreniny, dokonalo pripravené mäso, alebo chutné zeleninové jedlá. Maročania milujú jedlo a tak nie je žiaden problém, aby ste sa pripojili k nim a začali si ho užívať.
Typickým jedlom je tadžín, ktorý sa pripravuje v hlinenej nádobe na grile a jej obsah sa niekoľko hodín dusí. Tadžín je názov samotnej nádoby a jeho obsahom môže byť všetko na čo si spomeniete od zeleniny cez ryby, kuracie, hovädzie či jahňacie mäso až po mäsové guľôčky alebo ovocie. Je to najznámejšie jedlo celého Maroka a má toľko variácii, že ho môžete jesť každý deň na iný spôsob.

Image result for morocco

Pri návšteve Maroka určite nemôžete vynechať mesto Marakéš.

Marakéš je nádherne mesto a je zosobnením Maroka.  Chaotické mesto plné uličiek je preň typické označenie. Stretávajú sa tu zaklínači hadov, rozprávači príbehov, hudobníci a rôzní umelci. Marakéš ponúka skvelé jedlo. Mesto je považované za berberskú perlu, červené mesto pod Atlasom, ktorý niekedy dokonca vidno ako dopĺňa panorámu. Svoje stopy tu nechali Almoravidi, Almohadi, Merenidi aj Saádovci, no a v neposlednom rade Francúzi. Kedysi bol Marakéš módnym hippie mestom, kde sa stretávali hudobníci, modelky, filmové hviezdy a na divokých party si tu užívali život. Dnes sa Marakéš opäť vracia na mapy a turisti si ho zamilovali. Každý si tu príde na svoje. Milovníci zábavy, dobrého jedla či umenia a histórie.

 Je to farebné mesto, v ktorom zažijete kopu zážitkov a ochutnáte jedla, ktoré inde na svete nie. Určite sa oplatí Marakeš navštíviť aspoň raz za život.